Dr. Mátrai Ákos adjunktus

Baleseti sebész, váll és könyök sebész, kézsebész szakorvos

Könyök

Könyöktáji alagút szindróma

Az ulnaris ideg leszorítódása a könyöktáji csatornában, mely a VI-V-ös ujj zsibbadását okozza. A klinikai tünetek típusosan az ulnaris ideg ellűtűsűnak megfelelően jelentkeznek: érzészavar és súlyos esetben mozgok kieseése a kis kézizmokban. Késői tünet a „karomkéz”, az ujjak elsősorban a kisujj és hüvelykujj zárásának képtelensége. A hüvelykujj csúcsfogásának a gyengülése vagy kiesése – papírt a hüvelyk és a mutató ujj közé fogva könnyedén kihúzható.

Középkorú nőkön valamivel gyakoribb, a fiataloknál és gyermekeknél ritka. Jellemző életkor: 40-60 év.

Teniszkönyök

A teniszkönyök a könyök- és csukló izület mozgatásakor jelentkező heves fájdalommal járó betegség közismert elnevezése. Szorosabb értelemben véve teniszkönyöknek nevezzük a könyöktájék, illetve a felkarcsont külső alsó részén lévő csontos kiemelkedés gyulladása következtében kialakuló tünet együttest.

Sok, ütővel játszó játékos életét keseríti meg ez a fájdalmas íngyulladás. A betegség előfordulása sportolóknál nagyon gyakori, de bárkinél jelentkezhetnek a tünetek, ha karunkat intenzív, ismétlődő igénybevétellel terheljük, megerőltetjük. Különösen érintettek ebben a gépírók, vagy adminisztrátorok.

Kapcsolat

Dr. Mátrai Ákos
balesetsebész és ortopéd szakorvos

70/45-65-989

(kivéve rendelési időben)

info@matraiakosdr.hu

Megközelíthetőség

Magánrendelés

Szombathely, Bocskai krt. 6.

Csütörtök:

16.00-21.00

Adatkezelési szabályzat

© 2015 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper